مهرداد بذرپاش: وقت کم است | اقدامات شهید رئیسی را ادامه می‌دهم + فیلم محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام نکرد آخوندی: من نگران ایرانم + فیلم قالیباف: اگر معتقد نبودم مشکلات قابل حل هستند هرگز وارد عرصۀ رقابت نمی‌شدم + فیلم وزیر خارجه اسبق بوسنی و هرزگوین در منزل شهید امیرعبداللهیان سخنگوی ستاد انتخابات: تاکنون ثبت نام ۲۲ نفر قطعی شده است (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) محمدرضا عارف در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نمی شود بر اساس دیدگاه امام خمینی (ره) به کدام کاندیدای رییس جمهوری رای دهیم؟ علت غیبت حسن روحانی در چند جلسه عمومی اخیر مشخص شد عبدالناصر همتی کیست؟ + جزئیات و زندگینامه باقری: ثبات، آرامش و پیشرفت لبنان هدف ایران است سید حسن خمینی: امام خمینی (ره) روح استقامت و پایداری را به ملت‌ها داد آلمان خواستار بهبود وضعیت بشردوستانه در غزه شد رژیم صهیونیستی حومه حلب را بمباران کرد نتانیاهو: جنگ غزه ادامه خواهد داشت آرزوی یک کاندیدا: امیدوارم روزی مردم یک زن را بعنوان رئیس‌جمهوری انتخاب کنند رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره): رژیم صهیونیستی دارد تمام می‌شود، مردم دنیا دارند می‌بینند| ان‌شاءالله یک رئیس جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد + فیلم و عکس علی باقری راهی لبنان شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) روز پایانی ثبت‌نام کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آغاز شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) تجمع و تقابل یهودیان موافق فلسطین و اسرائیل در خیابان‌های منهتن نیویورک + فیلم و عکس
سرخط خبرها

ایجاد مسیر جدید ترانزیتی میان ایران و افغانستان

  • کد خبر: ۱۲۶۰۷۷
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
ایجاد مسیر جدید ترانزیتی میان ایران و افغانستان
مقامات طالبان اعلام کردند که مسیر جدید ترانزیتی برای افزایش مناسبات تجاری میان ایران و افغانستان ایجاد خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مقامات طالبان اعلام کردند که ایران و افغانستان مسیر جدید ترانزیتی را برای افزایش تجارت میان دو کشور ایجاد خواهند کرد.

براساس گزارش رسانه‌های افغانستان، دولت موقت طالبان در صدد گشایش یک راه جدید تجاری با ایران است و قرار است این راه در کنار راه پل ابریشم در ولایت نیمروز ساخته شود.

به گفتۀ مولوی فاضل محمد فضلی رئیس ادارۀ صنعت و تجارت طالبان در نیمروز، با ساخت این راه جدید، روند داد و ستد بین ایران و افغانستان سرعت می یابد.

در حال حاضر، راهپل ابریشم که روزانه صدها کامیون حامل محصولات تجارتی از آن می گذرد، به دلیل کم عرض بودن، باعث ازدحام و دردسر برای کاروان های تجارتی، است.

بازرگانان افغانستان نیز ضمن استقبال از این راه ترانزیتی جدید اعلام کردند که این اقدام مناسبات تجاری میان دو کشور همسایه را افزایش خواهد داد.

نجیب الله خاشرودی، رئیس اتاق تجارت افغانستان نیز در این باره گفت: با بازگشایی مسیر جدید درآمد دولت موقت طالبان نیز از این طریق افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که در خرداد سال جاری هیاتی به‌ریاست ملا بخت‌الرحمن شرافت،رئیس اداره‌ خط آهن طالبان به ایران سفر کرده بود تا زمینه همکاری ریلی میان دو کشور را بررسی کند.

بر اساس اعلام اداره راه آهن طالبان، این هیأت درباره‌ آغاز انتقالات و تنظیم برنامه‌های آموزشی برای پرسنل اداره خط آهن افغانستان نیز با مسئولان ایرانی گفت‌وگو کرده است.

همچنین هیأت طالبان درباره‌ پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی ایران درباره‌ سرمایه‌گذاری در خط آهن افغانستان نیز بحث خواهد کرد.

تکمیل قطعه سوم خط آهن خواف ـ هرات نیز از جمله موضوعات این سفر بوده است.

خط آهن هرات – خواف در چهار قطعه تعریف شده است. دو قطعه این خط آهن در داخل ایران و دو قطعه در داخل افغانستان است. دولت ایران سه قطعه از این خط آهن را ساخته است. قطعه چهارم در داخل افغانستان به دو بخش تقسیم و عملیات اجرایی قسمت اول آن آغاز شده بود؛ اما گفته می‌شود پس از تحولات اخیر متوقف شده است.

این خط آهن در آذر ماه سال ۱۳۹۹ توسط روسای جمهور پیشین ایران و افغانستان افتتاح شده بود.

حجم تجارت ایران و افغانستان ۱.۸ میلیارد دلار طی سال گذشته بوده است که به دنبال تحولات سیاسی اخیر در این کشور ۲۰ درصد کاهش یافته است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->